Alle e-sigaretter kan være med eller uten nikotin, det kommer an på e-liquid (e-væsken). Noen bruker e-sigaretter fordi de synes det smaker godt, andre for å dekke nikotinbehovet de fikk fra å røyke sigaretter eller fra snusing. Det er ikke bare ex-røykere som starter med e-sigaretter, det er også de som tilfeldigvis vil prøve denne nye formen for røyk som er langt mindre skadelig enn tobakksvarianten. Forskere regner med at e-sigaretter med nikotin er ca ~95% sunnere enn vanlig røyk, mens e-sigaretter uten nikotin er som å drikke et glass vann med en dråpe saft. 

Aldergrensen i Norge for kjøp og salg av også e-sigaretter uten nikotin er satt til 18 år. Denne loven er det mange som er uenige i, da de mener e-sigaretter er noe helt annet enn røyk, det er bare det samme prinsippet som gjelder med innhalering og ekshalering. 

Om du ikke skal bruke e-sigarett som en avvenningsform fra tobakksrøyk, kan du like godt starte med nikotinfri e-liquid til vapen. Mange synes at el-sigaretter åpner for en helt ny verden når det gjelder smaker som vanlig tobakksrøyk ikke klarer å holde følge med, og at e-sigaretter er vel så godt uten nikotin.

Dersom du skal avvenne deg med vanlig røyk og ser på e-sigaretter som en god løsning, kan det være lurt å starte med e-sigaretter som inneholder nikotin og heller trappe ned på det etterhvert. Du stanser kanskje ikke behovet for nikotinet med en gang, men du får ihvertfall ikke i deg de 100 kreftfremkallende stoffene som finnes i røyk. Røyk er faktisk så helseskadelig at helsemyndigheter i mange land har plassert tobakksrøyk på oversikten over farlige helseskadelige stoffer som myndigheten må gjøre noe med i nær fremtid. E-sigaretter er av den grunn nok den store erstatteren til tobakksrøyk. 

En studie fra et forskerlag ved UCL som forsket på langtidbruken av e-sigaretter sammenlignet med tobakksrøyk, er kanskje det nærmeste vi har kommet "bevis" på at e-sigaretter ikke likevel er i nærheten til å være så skadelig som røyk. 

 Hvem vaper uten nikotin?

* Tidligere røykere som har suksessfult gjort overgangen fra røyk til vape. Siden det er mulig å justere nikotinnivået på e-sigaretter, kan dampere justere nikotinet gradvis til null. 

* Folk som vaper for smaken.

* Personer som vaper for det sosiale samværet

* E-sigaretter uten nikotin passer spesielt bra på feiringer som bursdager, bryllup og andre anledninger med barn til stedet. 

Hvor for man tak i nikotinfrie e-sigaretter?

E-sigaretter uten nikotin kan man f.eks kjøpe her på vapenorge. Det er ikke e-sigaretten, mod kit'en , den elektriske pennen eller de andre variantene som avgjør om vapen inneholder nikotin, det er det e-juicen som bestemmer. Skal du dampe nikotinfritt, har det altså ingenting å si hva slags e-sigarett du kjøper, så lenge du passer på at e-liquiden er fri for all nikotin. 

Kjøp av e-sigarett uten nikotin

Som nevnt tidligere må man være over 18 år enten man kjøper e-sigaretter med eller uten nikotin. Det er også per i dag lovpålagt at kjøp og salg av nikotin, bare kan gjøres gjennom privatimport gjennom legemiddellovgivning. 

 

Også e-sigaretter uten nikotin omfattes av røykeloven

Selv nikotinfrie e-sigaretter blir omfattet av røykeloven

Fra 1.juli 2017 ble e-sigaretter både med og uten nikotin omfattet av røykeloven, det førte til at de samme reglene om røyking inne på offentlige plasser skulle bli forbudt. Argumentet var at man ikke visste om hvor vidt e-sigaretter kunne være skadelig selv de som var nikotinfrie. Norsk dampselskap var sterkt imot denne lovendringen og hevdet på sin side at vanndamp burde slettes ikke sammenlignes med tobakksrøyk og at denne loven måtte forkastes. 

 

Lov å selge e-sigaretter med nikotin fra 2018

vape norge , e-sigaretter uten nikotin

 

I desember 2016 vedtok stortinget å oppheve forbudet mot salgs av e-sigaretter med nikotin. Disse endringene vil tre i kraft fra første halvdel av 2018. Til den tid vil det fortsatt være forbudt med import og salg av e-sigaretter som inneholder nikotin. 

 

×

Noen kjøpte nettopp Jemand kaufte vor kurzem ein

Handlevogn

×